Όσοι Θέλετε συγκεκριμένες προβλέψεις για τον εαυτό σας σε λογικές τιμές και αποστολή στο e-mail σας μπορείτε να έχετε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Προβλέψεις για τις εκλογές της 17 Ιουνίου 2012 - Ωροσκόπια Σαμαρά - Τσίπρα

Πρόλογος

Είναι μεγάλη μου χαρά να βλέπω ότι βοήθησα και άλλους αστρολόγους στις δύσκολες πολίτικες στιγμές που περνάμε. Ο Θανάσης Ματσωτας, έκανε και αυτός την δική του αστρολογική ανάλυση, την οποία αναδημοσιεύω με χαρά κατόπιν άδειας. από εδώ

___


ΕΚΛΟΓΕΣ – 17 ΙΟΥΝΙΟΥ 2012
ΚΡΑΤΑΣ ΚΡΥΜΜΕΝΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ....
Πολλά έχουν ειπωθεί από αστρολογικής πλευράς για τις επερχόμενες εκλογές της 17ης Ιουνίου. Από τους ελάχιστους αστρολόγους που έχουν πάρει σαφή θέση (γιατί για τους υπόλοιπους που διαβάζουν τα γκάλοπ πριν κάνουν πρόβλεψη δε θα μιλήσω), έχουμε ακούσει πολλά. Σαφή θέση θεωρώ και το να ομολογήσει κάποιος ευθαρσώς, πως χωρίς ακριβή στοιχεία των υποψηφίων, η σοβαρή πρόβλεψη είναι αδύνατη. Κι αυτό γιατί τέτοιου είδους γεγονότα συνήθως κρίνονται οριακά, όπως έχει γίνει άλλωστε κατ’ επανάληψη.
Το ίδιο συμβαίνει και με διαγωνισμούς τύπου Eurovision για παράδειγμα. Ένα πέρασμα του Δία από τον Ήλιο ενός τραγουδιστή, δεν αρκεί για να φέρει τη νίκη και το είδαμε με τη φετινή αποτυχία της Ελλάδας στο διαγωνισμό.
Αυτό για τον απλούστατο λόγο πως όσοι συμμετέχουν σε ένα τέτοιο γεγονός, ήδη απολαμβάνουν την επιτυχία και τη δόξα και συνήθως έχουν πολύ καλές αστρολογικές επιρροές. Άρα ο νικητής είναι αυτός που θα έχει ένα «κλικ» παραπάνω και επομένως χρειάζεται οπωσδήποτε συγκριτική μελέτη των αστρολογικών χαρτών των υποψηφίων, για να δούμε ποιος θα έχει την ισχυρότερη θετική επιρροή. Αυτό δε γίνεται χωρίς ακριβή ώρα γέννησης και όποιος λέει το αντίθετο, μάλλον τζογάρει.
Επίσης δεν υπάρχει αστρολογική μέθοδος που καθορίζει με ακριβείς αριθμούς τη διαφορά στα ποσοστά. Άρα το να δίνει κανείς με ακρίβεια τα αποτελέσματα των εκλογών, αυτό δεν ανήκει στη σφαίρα της αστρολογίας, αλλά του… κληρονομικού χαρίσματος.
Εν πάση περιπτώσει, τώρα που ξέρουμε κατά προσέγγιση τις ώρες γέννησης των δύο αρχηγών, μπορούμε να πούμε κάτι περισσότερο, αν και κατά τη γνώμη μου, το μεγάλο ζήτημα είναι πως ο Αλέξης δεν κρύβεται πια πίσω από τις… λέξεις, αλλά πίσω από τις εκλείψεις!

Όλες οι απόψεις που έχουν ακουστεί και που οι περισσότερες, πλην 2 εξαιρέσεων, δίνουν προβάδισμα στον Αντώνη Σαμαρά, στηρίζονται αποκλειστικά στις διελεύσεις και ιδιαίτερα στη διέλευση του Δία πάνω από τον Ήλιο του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας. Αρνητικό γι αυτόν είναι το τετράγωνο του Ποσειδώνα από διέλευση, προς τον Ήλιο του.
Ο Αλέξης Τσίπρας έχει να αντιμετωπίσει το τετράγωνο Ουρανού- Πλούτωνα να πολιορκεί με δυσμενείς όψεις τη γενέθλια Αφροδίτη του.
Ταυτόχρονα, ο διελαύνων Κρόνος έρχεται σε σύνοδο με τον γενέθλιο Ουρανό του.
Όλα αυτά τα στοιχεία δεν αφήνουν τους αστρολόγους να δώσουν περιθώρια νίκης στον ΣΥΡΙΖΑ, και αν δεν υπήρχαν και τα γκάλοπ να τους κρατάνε τα… χαλινάρια, θα έδιναν πανηγυρικά τη νίκη υπέρ της Νέας Δημοκρατίας.

Ωστόσο αγαπητοί μου, η αστρολογία, ευτυχώς ή δυστυχώς, δεν είναι τόσο απλοϊκή.
Η αστρολογία είναι η επιστήμη των κύκλων και με βάση αυτούς αποκτά νόημα η ανθρώπινη ζωή. Αυτά τα «μακροαστρολογικά» μεγέθη καθορίζουν το πεπρωμένο.
Οι διελεύσεις έρχονται να βάλουν την τελική πινελιά, μόνο αν αυτά συνάδουν προς την ίδια κατεύθυνση.
Βασικός συντελεστής της επιτυχίας του Αλέξη Τσίπρα είναι ο Ουρανός. Στις προηγούμενες εκλογές πυροδότησε από την 5η μοίρα του Κριού το ακριβές γενέθλιο εξάγωνο Ήλιου- Πλούτωνα του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας τη μεγάλη ανατροπή.
Στην ίδια μοίρα θα ξαναβρεθεί και μάλιστα θα κάνει στάση, το διάστημα από τα μέσα Νοεμβρίου 2012 μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου 2013.
Αυτή θα είναι μια εξαιρετικά καλή περίοδος γι αυτόν με αυξημένη δημοτικότητα και επιτυχία.
Αυτό κρατείστε το, αλλά μην το συνδέσετε απαραίτητα με μια άλλη αστρολογική παραφιλολογία που έχει να κάνει με το αν θα ξαναγίνουν εκλογές σύντομα. Αυτό δεν θα ήταν καθόλου απίθανο, αλλά θα πρέπει πρώτα να εξετάσουμε κάποιες «μακροαστρολογικές» παραμέτρους που είναι κρυφές αλλά απόλυτα καθοριστικές και στις οποίες ουδείς αναφέρεται.





Ας ξεκινήσουμε από τα εύκολα. Καταρχήν έχουμε δύο μονομάχους που η συναστρία τους με το ωροσκόπιο της Ελλάδας είναι συγκλονιστική και κρίνεται στα «σημεία». Το κοινό και στους δύο είναι το μεσουράνημα στον Υδροχόο με κυβερνήτη τον Ουρανό. Εδώ το προαναφερθέν τετράγωνο Ουρανού- Πλούτωνα δεν ευνοεί τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας, αφού χτυπάει κατευθείαν το γενέθλιο Ουρανό του στις 7ο 22΄ του Καρκίνου.
Ο Αντώνης Σαμαράς έχει και γενέθλιο τετράγωνο Δία- Ουρανού, οπότε εξίσου αρνητική γι αυτόν είναι και η σύνοδος του διελαύνοντα Ουρανού με το γενέθλιο Δία του, αφού έτσι «ζωντανεύει» και η γενέθλια όψη τους. Το πέρασμα του Δία από τον Ήλιο του επίσης δεν είναι ιδιαίτερα θετικό κατά τη γνώμη μου, γιατί μεγιστοποιεί την πίεση της Ηλιακής έκλειψης της 21ηςΜαίου, που έγινε ακριβώς πάνω στον Ήλιο του. Ας μην ξεχνάμε πως και στους δύο αρχηγούς, ο Ουρανός, ως κυβερνήτης του Μεσουρανήματος, σχετίζεται με την πολιτική τους καριέρα.
Η πίεση που δέχεται η Αφροδίτη του Αλέξη Τσίπρα δεν είναι καθόλου καθοριστική, αφού δε σχετίζεται άμεσα με την πολιτική του καριέρα, αντίθετα μάλιστα, μπορεί να του δώσει μεγάλο μαγνητισμό και λαϊκή απήχηση.
Μελετώντας δε το Ηλιακό Τόξο δεν είναι δυνατόν να μην παρατηρήσουμε την αντίθεση του Δία προς τον γενέθλιο Ουρανό του. Ο Δίας στο γενέθλιο ωροσκόπιό του βρίσκεται κατά πάσα πιθανότητα στον 10ο οίκο, οπότε η αντίθεση που κάνει με τον κυβερνήτη του οίκου αυτό το διάστημα από πρόοδο Ηλιακού Τόξου, είναι πολύ θετική γι αυτόν.

Ωστόσο τα μυστικά αστρολογικά ντοκουμέντα που υπογράφουν τις ιστορικές στιγμές που βιώνει ο τόπος είναι άλλα και δείχνουν πόσο «εύστοχη» και κατάλληλη είναι η περίοδος αυτή για τις εκλογές.

Η κρυφή «έκλειψη» της 19ης Ιουνίου!




Ο Αλέξης Τσίπρας έχει γεννηθεί 4 ημέρες μετά τη μεταπολίτευση.
Ως εκ τούτου έχει τις ίδιες προγενέθλιες εκλείψεις με τον αστρολογικό χάρτη της Ελλάδας του 1974.
Έχω δείξει σε άλλες δημοσιεύσεις μου την τεράστια σημασία της Ηλιακής έκλειψης της 20ης Ιουνίου του 1974.
Αυτή συσχετίζει άμεσα και συνδέει με χειρουργική ακρίβεια το ωροσκόπιο της ίδρυσης του Ελληνικού κράτους το 1830 με τον χάρτη της Μεταπολίτευσης.
Στις 19 του Ιουνίου, η έκλειψη αυτή συμπληρώνει το δεύτερο Μετωνικό της κύκλο! Να αναφέρω συνοπτικά, για όσους δε γνωρίζουν, πως ο κύκλος του Μέτωνα δείχνει πως οποιαδήποτε σχετική θέση μεταξύ Ήλιου- Σελήνης επαναλαμβάνεται κάθε 19 χρόνια στο ίδιο σημείο. Ο Μετωνικός κύκλος μιας έκλειψης μπορεί να σταματήσει κάποια στιγμή μετά από μια σειρά εκλείψεων. Αυτό συμβαίνει γιατί ο Ήλιος και η Σελήνη μπορεί να επανέλθουν στις ίδιες μοίρες και να βρίσκονται σε σύνοδο, αλλά εξαιτίας των μικρών σταδιακών μετατοπίσεων της τροχιάς μετά από πολλές επαναλήψεις ενός κύκλου, να μην είναι στην ίδια ευθεία με τη Γη ώστε να σχηματίσουν και έκλειψη ταυτόχρονα.Έχουν όμως την ίδια ποιοτική αστρολογική αξία με αυτήν.
Η Σεληνιακή έκλειψη της 5ης Ιουνίου του 1974 επαναλήφθηκε στις 4 Ιουνίου του 2012 στην ίδια θέση στο ζώδιο των Διδύμων.
Το 1974 έγινε Ηλιακή έκλειψη στις 28ο 30΄των Διδύμων και στις 19 Ιουνίου 2012 επαναλαμβάνεται στις 28ο 43΄του ίδιου ζωδίου. Εδώ έχουμε τη δεύτερη περίπτωση, όπου υπάρχει σύνοδος των δύο σωμάτων, δηλαδή Νέα Σελήνη, χωρίς να γίνεται έκλειψη. Για την Ελλάδα ωστόσο, λειτουργεί έχοντας τις ιδιότητες της έκλειψης!
Έρχεται δηλαδή να σηματοδοτήσει σημαντικά γεγονότα και να δημιουργήσει έναν νέο μακροχρόνιο κύκλο.
Αυτός είναι ο βασικός λόγος που κάνει αυτήν την εκλογική αναμέτρηση ιστορικής σημασίας.

Δεν είναι λοιπόν καθόλου τυχαίες οι συνεχείς αναφορές στη Μεταπολίτευση, αφού υπάρχει μια κρυφή και αόρατη σύνδεση των δύο αυτών διαφορετικών χρονικών στιγμών. Μια σύνδεση κρυφή, αλλά πανίσχυρη!
Γίνεται έτσι άμεσα κατανοητός ο ιστορικός ρόλος του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος ανεξαρτήτως εκλογικού αποτελέσματος και ανεξάρτητα από τη θετική ή αρνητική πορεία που θα διαγράψει, αποτελεί ένα πρόσωπο του πεπρωμένου, μια κεντρική φιγούρα και σημείο αναφοράς της νεώτερης Ελληνικής ιστορίας!
Αυτό δεν έχει απαραίτητα να κάνει με την προσωπική του αξία ή απαξία ως άτομο. Όπως όλοι μας, έτσι κι αυτός, είναι πιόνι των κοσμικών δυνάμεων. Απλά έχει έναν ευρύτερο κοινωνικό ρόλο από τους υπόλοιπους, χωρίς αυτό να σχετίζεται στενά με την προσωπικότητά του.
Ο Ωροσκόπος της «έκλειψης» της 19ης Ιουνίου, βρίσκεται πάνω στην ιδιαίτερα μαγνητική για τη μάζα, Σελήνη του στο Σκορπιό. Όλα δείχνουν πως τα κομμάτια του πάζλ μπαίνουν στη θέση τους στον κατάλληλο τόπο και χρόνο, ενώ ο ίδιος βιώνει πράγματα και καταστάσεις που διαισθητικά ακολουθούσε, χωρίς να μπορεί να συνειδητοποιήσει και να καθοδηγήσει.
Η ίδια όμως η σύνοδος Ήλιου- Σελήνης είναι σε αντίθεση ακριβείας με τη Σελήνη του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας στις 28ο 14΄του Τοξότη. Ουσιαστικά ο Αντώνης Σαμαράς έχει τα γενέθλια Φώτα του, δηλαδή τον Ήλιο και τη Σελήνη κάτω από τη σκληρή πίεση δύο διαδοχικών εκλείψεων, πράγμα ιδιαίτερα δύσκολο γι αυτόν.
Να θυμίσω πως υπό την επίδραση της ίδιας σειράς εκλείψεων του 1974, που το 1993 συμπλήρωναν τον 1ο Μετωνικό τους κύκλο, δημιούργησε την «Πολιτική Άνοιξη» στις 30 Ιουνίου 1993, αφού συνέβαλλε στη διάλυση της κυβέρνησης Μητσοτάκη.
Δυστυχώς, δεν υπάρχει ακρίβεια στην ώρα γέννησης των δύο μονομάχων και αυτό δυσκολεύει ακόμη περισσότερο την πρόβλεψη.

Δίνω περισσότερες πιθανότητες για τον Αλέξη Τσίπρα στο να έχει Ωροσκόπο κοντά στις 19ο των Διδύμων, ενώ του Αντώνης Σαμαρά να βρίσκεται στα τέλη του Ταύρου. Οπωσδήποτε η μάχη είναι σκληρή και θα κριθεί στις λεπτομέρειες.
Ακόμη όμως και αν κερδίσει αυτές τις εκλογές η Νέα Δημοκρατία, εμείς από τον Αλέξη, δε θα έχουμε ακούσει ακόμη την τελευταία λέξη!

Θανάσης Ματσώτας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι Πλανήτες, Σήμερα και ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις

η Γη κ' η Σεληνη τωρα